مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

فرآیندهای تولید ماکارونی
اكسترودر کردن ماکارونی
خشك كردن ماکارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

 

 

 

چکیده:

اسپاگتی از اختلاط آرد گندم و گلوتن و بتاکاروتن و آرد سویا چربی گرفته در 3 سطح 0%، 10% و 20 تحت اتخاذ 3 سطح دمای اکسترودر (35 و 50 درجه سانتی گراد و دمای پایین 55 درجه) تهیه شد و توسط 2 سیستم خشک کن دما بالا (ماکزیمم 90 درجه سانتی گراد برای 6 ساعت) و دما پایین (ماکزیمم 55 درجه برای 18 ساعت) خشک شد.

 

خصوصیات کیفی پخت ماکارونی شامل: وزن پس از پخت و میزان مواد جامد موجود در آب پخت و سفتی بافت پس از پخت و خصوصیات ظاهری قبل و بعد از پخت ارزیابی و اندازه گیری شد. در این تحقیق میزان پروتئین به عنوان یک متغیر مهم و ارزشمند در کیفیت و تغذیه مورد سنجش قرار گرفت. استپاگتی ها پس از تهیه توسط گروه های ارزیاب (پانلیست های آموزش دیده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی حسی ویژگی هایی مانند: چسبندگی، سفتی، قابلیت جویدن، رنگ و طعم ارزیابی شد. به منظور بررسی و بهبود خصوصیات کیفی اثر گزانتان گام در 2 سطح 2/0% و 4/0% مورد ارزیابی قرار گرفت و اثرات آن بر کیفیت پخت ماکارونی پس از اعمال دمای 35 درجه سانتی گراد برای دمای اکسترودر و 55 درجه سانتی گراد برای دمای خشک کردن ارزیابی شد و در نهایت توسط گروه پانلیست آموزش دیده ارزیابی شد. 

 

نتایج نشان داد افرایش میزان آرد سویا در فرمولاسیون باعث سفتی بافت شده و میزان وزن پس از پخت را کاهش می دهد ولی میزان مواد جامد موجود در آب پخت را افزایش داد. با افزایش میزان آرد سویا به 20 % میزان پروتئین از 11% به 7/16% افزایش یافت. با افزایش دمای خشک کردن میزان سفتی بافت پس از پخت افزایش ولی میزان وزن پس از پخت و لعاب  کاهش یافت. با افزایش دمای اکسترودر میزان لعاب و میزان سفتی افزایش داشت ولی میزان وزن پخت کاهش داشت. گزانتان گام باعث بهبود میزان لعاب و وزن پس از پخت شد ولی بر سفتی اثر معنی داری نداشت ولی با ایجاد احساس کاذب قابلیت پذیرش مصرف کننده را در سفتی و قابلیت جویدن افزایش داد.

 

پس از آنالیز آماری و بررسی آماری نتایج فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی مشخص شد  جهت بالابردن کیفیت پخت و ارزش تغذیه ای دمای اکسترودر 35 درجه سانتیگراد و دمای خشک کردن 55 درجه سانتی گراد و میزان آرد سویا 20% و گزانتان گام 4/0 % بهترین تیمار خواهد بود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

اسپاگتی

میزان آرد سویا

دمای اکسترودر

دمای خشک کردن

گزانتان گام

خصوصیات کیفی

ماكارونی

 

 

 

 

فهرست:

چکیده………………………………………………………………………………………………………………1

فصل اول- مقدمه

1-1 هدف……………………………………………………………………………………………………………2

1-2 مقدمه و تاریخچه………………………………………………………………………………………..4

1-3 تاریخچه ماکارونی در ایران……………………………………………………………………………5

1-3-1 میزان مصرف ماکارونی………………………………………………………………………………….5

1-4 مروری بر مقالات پیشین…………………………………………………………………………………..6

 

فصل دوم

2-1 مواد اولیه برای تولید ماکارونی…………………………………………………………………………..13

2-1-1 ویژگی، ساختار و ترکیب دانه غله و گندم…………………………………………………………13

2-1-2 منشأ غلات………………………………………………………………………………………………..13

2-1-3 گندم………………………………………………………………………………………………………..14

2-1-4 گندم مخصوص محصولات خمیری………………………………………………………………..14

2-1-5 گندم مخصوص کیک و شیرینی…………………………………………………………………….14

2-1-6 گندم مخصوص نان…………………………………………………………………………………….14

2-1-7 گندم چند منظوره……………………………………………………………………………………….15

2-1-8 گندم مخصوص دام و طیور……………………………………………………………………………15

2-1-9 دروم……………………………………………………………………………………………………….15

2-1-10 ساختمان دانه گندم…………………………………………………………………………………………16

2-1-11 سمولینا و فارینا……………………………………………………………………………………….17

2-1-12 عوامل موثر در آرد مصرفی برای ماکارونی……………………………………………………..19

2-2 مواد افزودنی در تولید ماکارونی………………………………………………………………………..21

2-2-1 تخم مرغ………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2 سویا……………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2-1 کشت سویا…………………………………………………………………………………………..21

2-2-2-2 فرآورده های سویا……………………………………………………………………………………25

2-2-2-3 آرد سویا و تولید……………………………………………………………………………………….25

2-2-2-4 مراحل تهیه ارد سویا……………………………………………………………………………….26

2-2-2-5 کاربرد آرد سویا در صنایع غذایی……………………………………………………………….29

2-2-2-6 ارزش سلامتی بخش سویا………………………………………………………………………..32

 

فصل سوم

3-1 تکنولوژی تولید………………………………………………………………………………………………34

3-1-1 تولید مرحله ای…………………………………………………………………………………………….34

3-1-2 تولید مداوم……………………………………………………………………………………………….35

3-2 تولید خمیر…………………………………………………………………………………………………..38

3-3 عوامل موثر در اکسترودر……………………………………………………………………………………38

3-4 خشک کردن………………………………………………………………………………………………..39

3-4-1 تئوری خشک کردن…………………………………………………………………………………………40

 

فصل چهارم

4-1 مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………45

4-2 روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………..47

4-3 جامعه آماری و نمونه برداری………………………………………………………………………………47

4-4 مقدار نمونه ها………………………………………………………………………………………………47

4-5 محل اجرا تحقیق……………………………………………………………………………………………47

4-6 نحوه اجرای تحقیق…………………………………………………………………………………………..47

4-7 آزمایش ها……………………………………………………………………………………………………49

4-8 اندازه گیری سفتی بافت………………………………………………………………………………………….51

4-9 اندازه گیری رنگ محصول……………………………………………………………………………….51

4-10 اندازه گیری خاکستر………………………………………………………………………………………52

4-11 اندازه گیری میزان لعاب مواد جامد در آب پخت…………………………………………………53

4-12 اندازه گیری رطوبت……………………………………………………………………………………..54

4-13 PH……………………………………………………………………………………………………………..55

4-14 پروتئین……………………………………………………………………………………………………..55

4-15 آزمونهای حسی…………………………………………………………………………………………..58

4-16 آزمونهای آماری………………………………………………………………………………………….58

4-17 نتایج آنالیز مواد……………………………………………………………………………………………59

 

فصل پنجم

5-1 اثر فاکتورهای میزان آرد سویا- دمای خشک کردن- دمای اکسترودر بر وزن پخت…………..64

5-2  ”                      ”                      ”                     ”        بر میزان لعاب…………65

5-3 ”                       ”                      ”                      ”       سفتی ماکارونی………..67

5-4  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی a*………..68

5-5  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی L*……….68

5-6  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی B*……….69

5-7  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی a/b*…….69

5-8  ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان انرژی E ….69        5-9 

         ”      بر میزان PH………….69

5-10 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان رطوبت……..69

5-11 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان پروتئین……..69

5-12 مدلسازی………………………………………………………………………………………………….70

5-13 نتایج آزمون حسی…………………………………………………………………………………………..73

5-14 بررسی اثر افزودن گزانتان گام به خصوصیات کیفی ماکارونی……………………………………76

5-15 نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………….78

 

فصل ششم

پیوست……………………………………………………………………………………………………………………..79

 

فصل هفتم

منابع…………………………………………………………………………………………………………………..100

 

 

 

  • پاورپوینت معماری عدالسلطنه یا گرمابه ی رضوی

    پاورپوینت معماری عدالسلطنه یا گرمابه ی رضوی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معماری عدالسلطنه یا گرمابه ی رضوی جهت رشته ی معماری در قالب 74 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش…

  • پاورپوینت رزونانس مغناطیسی هسته ای

    پاورپوینت رزونانس مغناطیسی هسته ای رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت رزونانس مغناطیسی هسته ای جهت رشته ی مهندسی در قالب 305 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       رزونانس…

  • پیدایش انسان از نظر علم و قرآن

    پیدایش انسان از نظر علم و قرآن دانلود مقاله پیدایش انسان از نظر علم و قرآن پیدایش انسان از نظر علم پیدایش انسان از نظر قرآن پیدایش انسان خرید پایان نامه الهیات و معارف اسلامی همکاری در فروش فایل همکاری…

  • پاورپوینت آشنایی با مهندسی نرم افزار فصل شش مديريت و تحليل ريسک

    پاورپوینت آشنایی با مهندسی نرم افزار فصل شش مديريت و تحليل ريسک پاورپوینت مهندسی نرم افزار مديريت و تحليل ريسک دانلود پاورپوینت مهندسی نرم افزار مديريت و تحليل ريسک پاورپوینت درباره مهندسی نرم افزار مديريت و تحليل ريسک رفتن به…

  • دانلود پاورپوینت سرطان های شایع در زنان 24 اسلاید

    دانلود پاورپوینت سرطان های شایع در زنان 24 اسلاید رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت سرطان های شایع در زنان 24 اسلاید جهت رشته پزشکی در قالب 24 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با…

  • دانلود پاورپوینت آموزش الکترونیکی

    دانلود پاورپوینت آموزش الکترونیکی پاورپوینت آموزش الکترونیکی پاورپوینت مبانی آموزش الکترونیکی پاورپوینت در مورد آموزش الکترونیکی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزش الکترونیکی رشته IT در قالب 22 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و…

  • ارزیابی رابطه رضایت شغلی کارمندان با رضایت مشتریان

    ارزیابی رابطه رضایت شغلی کارمندان با رضایت مشتریان رضایت مشتری رضایت شغلی کارکنان عوامل موثر بر رضایت مشتری عوامل موثر بر رضایت شغلی رابطه رضایت شغلی کارکنان و رضایت مشتری عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان پایان نامه رضایت شغلی…

  • بررسی حدود مختلف از نظر اجرا و موانع آن با تاکید بر عصر حضور و غیبت امام

    بررسی حدود مختلف از نظر اجرا و موانع آن با تاکید بر عصر حضور و غیبت امام اجرای حدود در عصر غیبت اجرای حدود در عصر حضور آیات و روایات درباره اجرای حدود موانع اجرای حدود کیفری بررسی حدود مختلف…

  • ارزیابی عوامل تاثیرگذار در بهره وری کارمندان سازمان

    ارزیابی عوامل تاثیرگذار در بهره وری کارمندان سازمان دانلود پایان نامه بهره وری بهره وری كاركنان عوامل موثر در بهره وری كاركنان ارزیابی عوامل تاثیرگذار در بهره وری کارمندان سازمان بهره وری كاركنان كارخانه‌ آسفالت سازی سازمان مهندسی عمران شهر…

  • پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری بتنکورت و برون (1997) با روایی و پایایی

    پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری بتنکورت و برون (1997) با روایی و پایایی کلمات کلیدی : پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری دانلود پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی مشتری پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری 22 سوالی پرسشنامه رفتار شهروندی مشتری بتنکورت…

  • دانلود تحقیق درباره خودتنظیمی و راهبردها word

    دانلود تحقیق درباره خودتنظیمی و راهبردها word رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی خودتنظیمی و راهبردها با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد      …

  • پروپوزال جایگاه مصلحت در حقوق كیفری

    پروپوزال جایگاه مصلحت در حقوق كیفری تقسیم بندی انواع مصلحت جایگاه مصلحت در حقوق كیفری ضوابط و ویژگی های مصلحت پروپوزال جایگاه مصلحت در حقوق كیفری پروپوزال مصلحت در حقوق كیفری پروپوزال مصلحت در حقوق جزا رفتن به سایت اصلی…

  • پاورپوينت روش های نگهداری مرکبات بعد از برداشت

    پاورپوينت روش های نگهداری مرکبات بعد از برداشت دانلود پاورپوينت روش های نگهداری مرکبات بعد از برداشت دانلود پاورپوينت درمورد روش های نگهداری مرکبات بعد از برداشت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت روش های نگهداری مرکبات بعد از برداشت…

  • تحلیل دینامیکی غیر خطی فشار زلزله بر سکوهای ثابت فلزی دریایی

    تحلیل دینامیکی غیر خطی فشار زلزله بر سکوهای ثابت فلزی دریایی عضو مهاربندی و قاب تحلیل دینامیکی غیر خطی سکوهای ثابت فلزی دریایی المان تیرستون پس کمانشی الیافی تحلیل دینامیکی غیر خطی فشار زلزله بر سکوهای ثابت فلزی دریایی تحلیل…

  • پاورپوینت تازه های اپيدميولوژی تشخيص و درمان وبا

    پاورپوینت تازه های اپيدميولوژی تشخيص و درمان وبا رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تازه های اپيدميولوژی تشخيص و درمان وبا جهت رشته بهداشت عمومی در قالب 27 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت…

  • دانلود پاورپوینت انواع سقف کامپوزیت

    دانلود پاورپوینت انواع سقف کامپوزیت دانلود پاورپوینت سقف کامپوزیت پاورپوینت در مورد سقف کامپوزیت دانلود پاورپوینت سقف های کامپوزیت دانلود پاورپوینت درباره سقف کامپوزیت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت انواع سقف کامپوزیت جهت رشته معماری در 11 اسلاید و…

  • پاورپوینت اطلاعاتی در مورد DVD

    پاورپوینت اطلاعاتی در مورد DVD پاورپوینت dvd دانلود پاورپوینت dvd دانلود پاورپوینت اطلاعاتی در مورد DVD پاورپوینت اطلاعاتی در مورد DVD پاورپوینت اطلاعاتی در مورد DVD و انواع آن تحقیق در مورد پاورپوینت اطلاعاتی درمورد DVD رفتن به سايت اصلي…

  • عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در حقوق ایران

    عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در حقوق ایران طلاق عسروحرج ماده 1130 قانون مدنی درخواست طلاق از سوی زوجه طلاق بر مبنای عسر و حرج زن عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در…

  • پاورپوینت بررسی موانع کلی در فرایند ياددهی – يادگیری درس فیزیک 1

    پاورپوینت بررسی موانع کلی در فرایند ياددهی – يادگیری درس فیزیک 1 پاورپوینت درس فیزیک 1 پاورپوینت فرایند ياددهی يادگیری پاورپوینت موانع فرایند ياددهی يادگیری پاورپوینت موانع فرایند ياددهی – يادگیری فیزیک 1 رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بررسی…

  • پرسشنامه بررسی تاثیر کیفیت محیط فیزیکی و کیفیت غذا و کیفیت خدمات بر ارزشهای درک شده رضایت و نیات رفتاری مشتری در رستوران

    پرسشنامه بررسی تاثیر کیفیت محیط فیزیکی و کیفیت غذا و کیفیت خدمات بر ارزشهای درک شده رضایت و نیات رفتاری مشتری در رستوران پرسشنامه کیفیت محیط فیزیکی در رستوران پرسشنامه کیفیت غذا در رستوران پرسشنامه کیفیت خدمات در رستوران پرسشنامه…

  • دانلود پاورپوینت تیم سازی Team Building

    دانلود پاورپوینت تیم سازی Team Building رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تیم سازی Team Building کار تیمی جهت رشته مدیریت در 22 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       مفهوم…

  • پاورپوینت روش های اجرای پروژه

    پاورپوینت روش های اجرای پروژه پاورپوینت انواع روش های اجرای پروژه، معایب و محاسن آنها پاورپوینت سیستم های اجرای پروژه پاورپوینت روش اجرایی پروژه پاورپوینت انواع پروژه های اجرایی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت روش های اجرای پروژه جهت…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق عدالت سازمانی 105 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق عدالت سازمانی 105 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری عدالت سازمانی ادبیات نظری عدالت سازمانی چارچوب نظری عدالت سازمانی فصل دوم پایان نامه عدالت سازمانی دانلود مبانی نظری عدالت سازمانی پیشینه عدالت سازمانی پیشینه تحقیق…

  • پاورپوینت فصل دهم کتاب تئوری حسابداری مالی اسکات ترجمه پارسائیان با موضوع حقوق و پاداش مدیران اجرایی

    پاورپوینت فصل دهم کتاب تئوری حسابداری مالی اسکات ترجمه پارسائیان با موضوع حقوق و پاداش مدیران اجرایی کلمات کلیدی : پاورپوینت فصل دهم کتاب تئوری حسابداری مالیتألیف ویلیام اسکات ترجمه دکتر علی پارسائیان پاورپوینت حقوق و پاداش مدیران اجرایی پاورپوینت…

  • پاورپوینت بررسی اختلالات روانشناختی سالمندان

    پاورپوینت بررسی اختلالات روانشناختی سالمندان رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بررسی اختلالات روانشناختی سالمندان جهت رشته روانپزشکی در قالب 60 اسلاید و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       سالمندی بیماری…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری محور پیشینه مدیریت ارتباط با مشتری محور دانلود مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری محور پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور فصل دوم…

  • بررسی سامانه خرید و انبارداری در یک سازمان تولیدی

    بررسی سامانه خرید و انبارداری در یک سازمان تولیدی دانلود پروژه انبار سازمان تولیدی دانلود پایان نامه سیستم خرید و انبارداری بررسی سامانه خرید و انبارداری در یک سازمان تولیدی سیستم خرید مجتمع صنعتی سیستم انبارداری مجتمع صنعتی بررسی سیستم…

  • بررسی صنعت کاشی ایران از دیدگاه متخصصین و ارائه راهکارهای مناسب

    بررسی صنعت کاشی ایران از دیدگاه متخصصین و ارائه راهکارهای مناسب کاشی و سرامیک صنعت کاشی ایران مشکلات صنعت کاشی و سرامیک راه حلهای مناسب برای حل مشکلات صنعت کاشی و سرامیک دانلود تحقیق کاشی و سرامیک بررسی صنعت کاشی…

  • پاورپوینت تامین مالی خارج از ترازنامه

    پاورپوینت تامین مالی خارج از ترازنامه پاورپوینت تامین مالی خارج از ترازنامه چیست پاورپوینت تامین مالی خارج از ترازنامه یعنی چه پاورپوینت تامين مالي خارج از ترازنامه پاورپوینت تامین مالی خارج از ترازنامه در ایران پاورپوینت ابزارهای تامین مالی خارج…

  • پاورپوینت بررسی بداء در قرآن کریم

    پاورپوینت بررسی بداء در قرآن کریم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت بررسی بداء در قرآن کریم جهت رشته معارف اسلامی در قالب 39 اسلايد و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش    …

  • مبانی نظری نقش فرآیند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک

    مبانی نظری نقش فرآیند مدیریت دانش بر اثربخشی بانک مبانی نظری مدیریت دانش مبانی نظری اثربخشی بانک فرایندهای مدیریت دانش تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد بانک پیاده سازی مدیریت دانش در بانک استقرار مدیریت دانش در بانک بکارگیری مدیریت دانش…

  • پاورپوینت کتاب و درس فصل یازدهم درمان های سيستمی ويرجينيا ستير

    پاورپوینت کتاب و درس فصل یازدهم درمان های سيستمی ويرجينيا ستير رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کتاب و درس فصل یازدهم درمان های سيستمی ويرجينيا ستير جهت رشته روانشناسی در قالب 26 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و…

  • پاورپوینت طرح جامع شهر زابل

    پاورپوینت طرح جامع شهر زابل پاورپوینت نقشه طرح تفصیلی شهر زابل پاورپوینت نقشه زابل پاورپوینت شهر زابل پاورپوینت طرح جامع پاورپوینت طرح جامع شهر رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت طرح جامع شهر زابل جهت رشته عمران و شهر سازی…

  • پایان نامه کارشناسی رشته علوم تربیتی با عنوان برنامه‌ریزی آموزشی و درسی

    پایان نامه کارشناسی رشته علوم تربیتی با عنوان برنامه‌ریزی آموزشی و درسی برنامه‌ریزی طرح‌های برنامه درسی برنامه‌ریزی آموزش و پروش برنامه‌ریزی آموزشی و درسی دانلود پایان نامه کارشناسی رشته علوم تربیتی با عنوان برنامه‌ریزی آموزشی و درسی سیستم همکاری در…

  • پاورپوینت درس اول فارسی نهم مبحث آفرینش همه تنبیه خداوند دل است

    پاورپوینت درس اول فارسی نهم مبحث آفرینش همه تنبیه خداوند دل است رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزش فارسی نهم متوسطه مبحث آفرینش همه تنبیه خداوند دل است در قالب 8 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و…